19 Şubat 2013 Salı

Yusuf Ebrar'ın katı gıdayla imtihanı

Yusuf Ebrar  4. ayini tamamladi. Artik yavas yavas donme hareketleri de bas gosterdi. Hareketleri de yavas yavas bebeksilikten cikip cocuklasiyor. Artik beklentileri var. Her koca insan gibi:) Ek gidaya da basladik yavastan daha ne olsun. He bir de mama sandalyesine de oturtuk. Cok yakisti oglum:) Kullanisli bir mama sandalyesi bakma zamani geldi. Bu da ayri bir post'un konusu olsun.

Ilk  deneyimimiz basarili gecti sayilabilir. Aptamil'in kasik mamasi ve meyve(elma-muz) puresinden basladik. Elmayi cam rendede rendelememizi soyledi doktorumuz. Yusuf tadini begendi pirincli-sutlu mamanin. Ben tatmadim ama kokusu gayet guzel geliyordu. Doktorumuz doyuncaya kadar vermemi soyledi, oyle bir sinir koymadi. Zaten rakamlarla ugrasmayi cok sevmiyor. Cocuk saglikli mi saglikli... Tamam o zaman. Kusur, hastalik aramaktan sukretmeye vaktimiz olmuyor.

Meyve kismi ise daha bir guzeldi. Yusuf elmayi da muzu da reddetmedi, puskurtmedi. Guzel guzel yedi. Cok korkuyordum bogazina kacar bir sey olur diye. Ama yine muhtesem doktorumuz 'istesende elma puresiyle cocugu bogamazsin' diyince baya rahatladim. 

O kadar guzel anlar ki...Insan keyfini cikarmali aslinda, doya doya yasamali. Cocugunuz buyumus de meyve yer olmus. Ya ben hala annelik duygusalligindan cikamadim ya da gercekten hissedebilen insan icin cok guzel seyler... Bu arada kesinlikle iki uc tane mama onlugu lazim su buyuk olanlardan. Ister istemez agzindan, kasiktan damliyor.

Tabi ilk hafta biraz sikintili gecti, Yusuf kabiz oldu. 4 gun bekledik, sonra doktora gitmek zorunda kaldik. Doktorun yardimiyla ifrazat gerceklesti. Kabizligi neyin yaptigini anlamamiz iki haftamizi aldi. Bu sure zarfinda Aptamil disinda mamalari da denedik. Ve anladik ki yabanci mamalar, direk sicak su ile hazirlanan mamalar kabiz yapiyor. Ne yaptik tabi ki de biraktik. Armuda basladik, o da iyi geliyor. Bir de oneri, bir adet kuru kayisinin suyu gayet iyi geliyor kabizliga.







3 yorum:

  1. üzüldüm.. şimdi iyidir inşallah? 4. ayda hemen katı gıdaya geçilmesi zorunlu muymuşki?

    YanıtlaSil
  2. yok ya zorunlu degil...6. aya kadar sutun yetiyorsa sut... ama yinede tattirmaya baslamak lazim diyorlar, sonra gecis daha zor oluyormus...

    YanıtlaSil
  3. yusuf 4 aylık değil ki 6.ayın içinde.
    yarasın yegenime :))

    YanıtlaSil