20 Mart 2013 Çarşamba

5.ay vakalari

Yusuf Ebrar'in kontrolunde, doktorumuz artik sebze puresine, 5.5 aylik iken de yogurt ile kahvaltiya baslayabilecegimizi soyledi.

Yaklasik iki haftadir Yusuf sebze puresi-corbasi yiyor. Acikcasi corbalari hazirlarken tamamen dogaclama davrandim. Evde ne varsa - tabii cocugun icinde bulundugu ayi da gozeterek- ekledim. Ispanak, bal kabagi, karnibahar, marul, dereotu, patates, havuc ve irmikten olusan kombinasyonlar yaptim. farkettim ki karnibaharli olan corba Yusuf'a cok iyi gelmedi. Icti mi icti, ama daha sonra kustugunda sanki midesi eksimis gibi hissettim. 

Patates havuc gibi kok sebzelerin kabiz yapacagini soyledigimiz icin doktorumuz cok koymuyorum. Bir de pirinc kabiz yaparmis, onun  yerine kivam vermek icin irmik kullaniyorum.

-patates, havuc, bal kabagi, irmik, marul. dereotu
-patates, havuc,ispanak, dereotu
-patates, havuc, pirasa, irmik

Ve bunlara benzer karisimlar hazirladim. Kiminin rengi turuncu kiminin rengi yesil oldu:) Icerlerine de biraz zeytinyagi ekledim. Tuzu olsa biz bile yiyebiliriz, o kadar kotu durmuyorlardi:)

Bu haftasonu yogurda da basladik. Alerjisi olup olmadigini anlamak icin, ilk once agzinin etrafina surmemizi soyledi doktorumuz. Surduk, azcik bekledik, degisen birsey olmayinca basladik. Evde kullandigimiz, yedigimiz yogurttan verebilecegimizi soyledi. Benim icime cok sinmiyor. kendim mayalamak istiyorum ama... Yakinda...:) Eger yogurda alerjisi var ise, Similac isimli mama (kabiz yapmiyormus)dan koyu kivamli hazirlayip, icine ekmek ici atarak vermemizi soyledi. Sukur ki gerek kalmadi. Yusuf Ebrar ne kadar az katkili sey alirsa o kadar iyi olur diye dusunuyorum. Yogurdun icine elma karistirarak vermeyi denedik, yusuf pek sevmedi.

Kahvaltiya daha baslamadik. Bu hafta sonu ona da geceriz herhalde. Aksamdan beyaz peyniri suda bekletecegiz. Ceyrek yumurta sarisindan baslayacagiz, alerjisnin olup olmadigini anlamak icin. Caydir, ekmek icidir, onlari doktora sormamisim. Bir dahaki kontrole onlari da soracagim. Kuru kuru kahvalti yapilir mi ya :)

Hala duzenli armut yemeye devam ediyoruz. Sindirme cok iyi geliyor. 

Yusuf'un bir de gunduz uykusunu derinlestirebilsek benim icin super olucak. Gecen hafta sonu, okuduklarimizi bir uygulayalim dedik. ne bileyim ne methodu ile bebegin kendi kendine uyumasini saglayacaktik guya:) Ilk 3 dakika aglattik, sonra 5 dk, sonra 7 sonra 10...Tabii gittikce artan aglama, kizarma, ve sonunda kucaga alma ile sonuclandi deneyimimiz. Anladim ki ben cocuk filan aglatamam:) 
Umuyorum ki Yusuf kendi kendine uyumayi, vakit gecirmeyi ogrenir de, ben de bu post'lari alelacele yazmam:)






1 yorum:

  1. annem diyor ki içini olduğu gibi dökmüşsün aferin neymişsin sen be kızım

    YanıtlaSil