4 Mart 2013 Pazartesi

alerjik bebegim

Yusuf Ebrar'in bugun aylik kontrolu vardi. Gittik, kontrolumuzu olduk. Ve yavrumuzun alerjik bir bebek oldugunu ogrendik. Yusuf'un, burun goz kulak kasintilari, ve usutmemesine ragmen surekli burnu tikali oluyordu. Ozellikle gece uykusundan aglayarak uyaniyordu. Sebebi meger yavrucagimin gece yatis pozisyonuyla nukseden alerjisiymis. Anne alerjik baba alerjik cocuk ne olacakti ki dedi, doktorumuz. Bizim degil genlerimizin sucu:) Dikkat etmemiz gereken bir dizi sey saydi:

1- Yunlu, tuylu hicbirsey kullanilmayacak (oyuncak, yastik, yorgan, kiyafet v.b)
2- Evdeyken temizlik yapilmayacak.
3- Ev sabahlari degil ikindi vakti havalandirilacak. Sabahlari polenlerin en fazla oldugu vakitmis.
4- Evde toz yapacak ivir zivir esya bulunmayacak. Az esya az is! Doktorumuzun felsefesi :) (bkz: “BİR İNSANA ONU UYUTMAYARAK NASIL İŞKENCE YAPILIR BİLİRİM” basliginda ikinci paragraf)
5- Yattigi odada hali olmayacak.
6- Ev isisi 18 dereceyi gecmeyecek. Ingiltere gibi alerjinin yogun yasandigi yerlerde oda sicakligi 15 dereceymis. 20 derecenin uzerinde mikroplarin uremesi hizlaniyor.
7- Sigara icen kimselerin kucagina cocuk kesinlikle verilmeyecek.
8- Bebe kremidir, bebe kolonyasidir, parfumlu kozmetiklerden uzak durulacak. Kendinde kullanma oyle seyleri dedi doktorumuz. Zaten ben de chemical free yasama gecis asamasindayim, diger post'umun konusu :)
9- Parfumlu deterjanlar kullanilmayacak. Yumsatici yok.
10- Nemli, rutubetli ortamda fazla kalinmayacak. Banyoda suyla oynamak isterse izin vermemem gerekiyormus:) Umarim Yusuf'cuk boyle seyler talep etmez:)
11- Emeklemeye basladiginda halilarin uzerine carsaf acilacak.

Yani, annesi babasi olarak bizler cok dikkatli olacagiz ki, Yusuf Ebrar'in alerjisi astima donusmesin. E tabi ev dekorasyonu icin dusundugum ivir zivir alma hayalimde suya dustu. Artik benim de felsefem az esya az is az israf :)

5.5 aya girdiginde kahvaltiya baslayacagiz, cok heyecanli:) Beyaz peyniri gece suda bekletip, tuzunu alacagiz. ceyrek yumurtanin sarisiyla baslayip, alerji yapmiyorsa bir tam yumurta sarisina kadar cikacagiz insallah. Ve yogurt, yogurda alerjisi olup olmadigini anlamak icin once yuzune surecegiz baktik kizarma yok., yogurdada baslayacagiz insallah.

Simdi ise sebze puresine gectik. Cesitli sebzeleri yesillikleri deneyecegiz bakalim. Pirinc yerine irmik kullanmamizi ve patates-havuc gibi kok sebzeleri daha az kullanmamizi onerdi doktorumuz, galiba kabizlik icin.

Deneyimlerimi aktaracagim :) Sebze puresini nasil yaptik.. Ilk kahvaltimiz nasil gecti... Hepsini bloglayacagim:)







6 yorum:

  1. Allah yardımcın olsun epey dikkat etmen gerekiyor anlaşılan

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun, umarım bu süreci sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız

    YanıtlaSil
  3. Tesekkurler dostlarim, insallah atlatiriz hayirlisi ile

    YanıtlaSil
  4. Piknik'te duzenledim, oyle bir secenegim yoktu ya :)

    YanıtlaSil
  5. Eee nihan yeni yazilar bekliyoruz:)??

    YanıtlaSil